ابزارهای جوش/برش/سایش

معرفی انواع دستگاه جوشکاری

معرفی انواع دستگاه جوشکاری

معرفی انواع دستگاه جوشکاری

شاید تا به حال در صنعت از عمل جوشکاری بسیار شنیده باشید. معمولا اولین چیزی که بعد از شنیدن این نام به ذهن می آید، جوشکاری فلزات است‌. با این حال باید گفت که انواع مختلف جوشکاری و اتصال مواد مختلف به یکدیگر وجود دارند که همین موضوع باعث می شود تا معرفی انواع دستگاه جوشکاری مورد نیاز باشد. اگر به دنبال تکمیل اطلاعات خود درباره انواع دستگاه جوشکاری هستید یا اینکه به کسب دانش درباره این موضوع علاقمندید، تا انتهای این مقاله از ابزار مال با ما همراه باشید تا بیشتر درباره انواع دستگاه‌ ها را برای شما معرفی کنیم‌‌.

انواع دستگاه جوشکاری

همان طور که در بالا بیان کردیم، انواع مختلفی از جوشکاری در صنعت وجود دارند. به عنوان مثال ممکن است شما نیاز داشته باشید که دو سطح سرامیکی یا کامپوزیتی را با استفاده از جوش به فلز متصل کنید. هم چنین شرایط محیطی جوشکاری نیز مهم است‌. از این رو دستگاه های مختلف ساخته شده اند که هر کدام ویژگی های متفاوتی را دارا بوده و برای اتصال مواد و اجسام گوناگون ساخته شده اند‌. در ادامه به معرفی انواع دستگاه جوشکاری خواهیم پرداخت و ویژگی های هر یک را برای شما توضیح می دهیم‌.

دستگاه جوش اینورتر

در معرفی انواع دستگاه جوشکاری، ابتدا به دستگاه جوش اینورتر اشاره می کنیم. در این دستگاه با کمک انرژی الکتریکی حرارت بالایی تولید می شود که از این حرارت برای ذوب و چسباندن دو قطعه عمدتا فلزی استفاده می شود‌. در فرآیند جوش توسط دستگاه اینورتر یک الکترود نیز وجود دارد که معمولا از جنس سلولز، آهک، خاک رس یا اکسید سدیم است‌.

برای اینکه بتوان با این دستگاه کار کرد، باید جریان v۲۲۰  AC شهری که با فرکانس ۵۰-۶۰ هرتز وارد می شود را مبدل به منبع تغذیه اینورتر کرد و ابتدا تبدیل به جریان DC و فرکانس ۱۰-۱ را انجام داد و سپس بعد از فیلترینگ و یکسو سازی، یک جریان مستقیم برای جوشکاری ایجاد کرد. که البته این مراحل توسط دستگاه انجام می شوند.

در دستگاه اینورتر فناوری IGBT وجود دارد که با بالا بردن فرکانس باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق می شود. هم چنین اندازه دستگاه نیز با این کار نسبت به سایر دستگاه های جوشکاری کاهش پیدا می کند. افزایش راندمان کاری در دستگاه اینورتر نسبت به سایر وجود دارد و بدون قطعی در جریان باعث بالا رفتن سرعت کار می شود‌.

دستگاه جوش اینورتر

بیشتر بخوانید : ابزارهای جوش 

دستگاه جوش CO2

یکی دیگر از دستگاه های رایج در جوشکاری نوع CO2 است. جوشکاری با این دستگاه میگ مگ نیز نامیده می شود که درواقع جوشکاری با استفاده از قوس الکتریکی است. البته لایه محافظ و الکترود مصرفی نیز در آن استفاده می شود. این دستگاه شامل یک اسلحه جوش یا به عبارتی دیگر تفنگ میگ، مخزن سیم جوش، سیلندر گاز و گیره اتصال است‌.

با استفاده از تفنگ یا اسلحه جوش اتصال انجام می شود و در مرحله پایانی جوشکاری قرار می گیرد‌. سیم جوش که بر پایه فلز یا فلز خالص است برای پر کردن فضای خالی مورد استفاده قرار می گیرد. سیلندر گاز نیز لایه محافظ گازی را ایجاد می کند و گیره اتصال مدار بین اجزا را می سازد. تمامی این اجزا و اجرای مراحل باعث ایجاد یک جوشکاری مناسب برای صنایع بزرگ مانند خودروسازی می شود.

دستگاه جوش آرگون

یکی دیگر از دستگاه های معروف در معرفی انواع دستگاه جوشکاری، آرگون است. با استفاده از دستگاه جوشکاری آرگون قوس تنگستن اتفاق می افتد که مانند جوشکاری CO2 دارای گاز محافظ است. گاز محافظ در این دستگاه‌ها آرگون است به همین دلیل نام جوشکاری آرگون برای آن گذاشته شده است. قوس الکتریکی درواقع تخلیه بار بین دو الکترود بوده که در گاز یونیزه می شود.

از این دستگاه جوشکاری برای صنایع نظامی، پتروشیمی و دریایی استفاده می شود‌. انواع اجزای دستگاه مانند CO2 است و شامل منبع تغذیه، سیلندر گاز، بست یا گیره اتصال، رگولاتور و شیلنگ است. البته برای الکترود دستگاه جوشکاری آرگون، تنگستن استفاده می شود.

دستگاه جوش آرگون

بیشتر بخوانید : لوازم ضروری برای جعبه ابزار ماشین

دستگاه جوش رکتی فایر

دستگاه جوش رکتی فایر در معرفی انواع دستگاه جوش، بسیار شبیه به اینورتر به نظر می رسد و دقیقا مانند آن کار می کند‌. این دستگاه نیز یکسو کننده جریان است و جریان متناوب برق شهری را با استفاده از پریز دریافت کرده و سپس توسط یکسو سازی کردن، جریان های متناوب تبدیل به جریان الکتریکی به صورت مستقیم با ولتاژ پایین می شود.

از رکتی فایر ها برای جوشکاری های یکپارچه و با قدرت نفوذ بالا استفاده می شود. هم چنین دارای دو نوع موج کامل و نیم موج هستند. از قطعات مهم در این دستگاه دیود است. دیود در نیم موج دو یا یک عدد است. در صورتی که در موج کامل به چهار عدد نیز می رسد.

با وجود شباهت هایی که بین رکتی فایر و اینورتر وجود دارند، این دو دستگاه با هم متفاوت هستند‌. به عنوان مثال قطعات دستگاه اینورتر کم تعداد و کوچک تر است‌. از این رو سریع تر سرد خواهد شد و چرخه کاری بهتری دارد.

بیشتر بخوانید : 10 انبر کاربردی انواع انبر و موارد کاربرد هر کدام

ترانس‌های قدیمی

در آخرین مرحله از معرفی انواع دستگاه جوشکاری، به یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین دستگاه ها به نام ترانسفورماتور یا دستگاه جوش ترانس قدیمی می رسیم. ترانس این دستگاه ها به دو شیوه ساده یا پیچیده طراحی شده است. اگر شکل ساده آن مد نظر شما باشد، می توانید برای آن حتی از باطری ماشین هم استفاده کنید.

در این نوع جوشکاری جرقه زیاد ایجاد می شود و از هر الکترودی برای آن نمی توان استفاده کرد. به دلیل اینکه امروزه از فناوری های جدید برای دستگاه های جوش استفاده می شود، ترانسفورماتورها کمتر در نظر گرفته شده و به نوعی از رده خارج محسوب می شوند.

دستگاه ترانس نیز بسیار بزرگ بوده و وزن بالای آن باعث سختی در حمل و نقل خواهد شد. هم چنین انرژی الکتریکی زیادی نیز برای کار مصرف می کنند. تمامی این موارد باعث می شود تا این دستگاه ها کنار گذاشته شود و جای خود را به انواع مدرن تر بدهد.

سخن پایانی

معرفی انواع دستگاه جوشکاری یکی از کاربردی ترین اطلاعاتی است که هر فرد شاغل در این رشته یا علاقمند به جوشکاری باید بداند. همواره دستگاه های جدید با پیشرفت فناوری به این گروه اضافه خواهند شد که برای ارتقا کاری و جوش انواع مختلف مواد باید از آن ها اطلاع داشته باشید. هر کدام از این دستگاه ها که در این مقاله معرفی شدند دارای ویژگی هایی هستند که در هنگام کار با آن ها مشخص خواهند شد. لذا بهتر است تجربه کار از نزدیک با آن ها را هم داشته باشید و به صورت ملموس تر کارایی آن ها را متوجه شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *